Alienware Steam Machine review

Alienware Steam Machine review

De Alienware Steam Machine is een gamesysteem dat gebruikt kan worden om recente games om middelhoge instellingen bij een 1080p-resolutie op te draaien. Het gamesysteem is ontwikkeld in samenwerking met Dell, die tevens een Steam Controller meelevert als je de Alienware Steam Machine bestelt. Het is misschien even wennen om met de Steam Controllers te gamen, maar na een tijdje oefenen kun je prima met deze unieke controller uit te voeten.

De combinatie die men maakt met SteamOS, geeft het systeem een prettige en bijna echte console-ervaring. Het enige minpunt van het systeem, is het feit dat het besturingssysteem op Linux gebaseerd is. Hierdoor moet je als fanatiek gamer genoegen nemen met een klein aantal van de grote bekende games die je wel op Windows, de Playstation 4 en de Xbox One kunt spelen. Je kunt de games van de machine wel naar een Windows-machine streamen, maar dit werkt helaas niet volledig vlekkeloos. Voornamelijk door het kleine aanbod aan populaire games, steekt de Alienware Steam Machine wat schraal af tegen de gamesystemen van Windows en de goedkopere consoles van andere merken.

alienware pc

 

Pluspunten en minpunten

Wie de Alienware Steam Machine aanschaft, profiteert van enkele pluspunten van dit systeem:

  • Het systeem is mooi compact.
  • Het systeem heeft een goede console-ervaring.
  • De cpu en het geheugen van het systeem kun je eenvoudig upgraden.

Helaas heeft de Alienware Steam Machine ook enkele minpunten, namelijk:

  • Er zijn veel te weinig goede games voor het systeem.
  • Streamen van Windows machines werkt niet altijd goed.
  • De videokaart is niet te upgraden.

De Alienware Steam Machine: het eindoordeel

Sommige gamers spelen hun favoriete games het liefst op een console, terwijl andere gamers het liefst achter de computer zitten om hun favoriete spellen te spelen. Beide soorten games profiteren van voordelen. Consoles zijn voornamelijk gemaakt voor gebruik in de woonkamer en speciaal gemaakt voor het spelen van games: je hoeft zelf niets te doen en jouw favoriete games werken optimaal. Het spelen van games op de pc brengt ook voordelen met zich mee, want games op een pc zien er automatisch iets beter uit dan games op de consoles door de snellere processors en videokaarten. Daar komt nog bij dat er genres zijn van games die nu eenmaal beter werken met een toetsenbord en een muis, zoals rts-games.

Omdat beide vormen van gamen voordelen met zich meebrengen, leek het Valve een goed idee om de voordelen van consoles met de voordelen van games te combineren. Zo begon het bedrijf enkele jaren geleden aan de ontwikkeling van de Alienware Steam Machine, maar de ontwikkeling van deze unieke gameconsole was toch iets lastiger dan gedacht. We zijn inmiddels twee jaar verder na het introduceren van de eerste versie van de Alienware Steam Machine en wij concluderen dat de gameconsole nog niet helemaal aan de verwachtingen en eisen van veel games voldoet. De pluspunten zijn interessant, maar de minpunten zijn nog te groot om over een succesvolle introductie op de gamingmarkt te spreken.

AlienWare Steam Machine

9.7

Prijs

9.0/10

Kwaliteid

10.0/10

Prestatie

10.0/10

Pros

  • Tochpad
  • Veel spellen

Cons

  • Soms moeilijk leverbaar

Similar Posts
Apple iMac 27 inch 5K review
Apple iMac 27 inch 5K review
Het ontwerp van de 2015-editie van de 27 inch iMac is misschien niet veranderd, maar het nieuwe model van de...
Dell XPS 15 review
Dell XPS 15 review
De XPS 15 is een nieuwe laptop van Dell die uitgerust is met een quadcore-i7-processor en een GTX 960M-videokaart. De...