Apple iMac 27 inch 5K review

Apple iMac 27 inch 5K review

Het ontwerp van de 2015-editie van de 27 inch iMac is misschien niet veranderd, maar het nieuwe model van de iMac is op andere vlakken wel verbeterd ten opzichte van de voorgangers van de computer van Apple. Hoewel de computer op enkele vlakken verbeterd is en voornamelijk het beeldscherm beter is dan het beeldscherm van zijn voorganger, heeft de computer ook enkele minputen. Zo heeft de computer een i5-processor die normaliter snel genoeg moet zijn om prettig te kunnen werken, maar voor het serieuze renderwerk is de processor helaas niet capabel genoemd. De videokaart is al enkele generaties oud en de keuze voor dci-p3-kleurweergave in plaats van Adobe-rgb is ook een beetje vreemd. Kortom: het betreft een kwalitatief hoogwaardige computer, maar het aanschaffen van de iMac 27 inch 5K brengt ook zeker enkele minpunten met zich mee. Meer over de plus- en minpunten van de computer, lees je in onderstaande alinea.

Pluspunten en minpunten

Wie de iMac 27 inch 5K aanschaft, profiteert van de volgende pluspunten van deze computer van Apple:

  • De computer heeft een strak ontwerp.
  • De computer heeft een helder en zeer scherp beeldscherm.

Naast pluspunten, brengt de aanschaf van de iMac 27 inch 5K helaas ook enkele nadelen met zich mee. De belangrijkste minpunten van de computer, zijn de volgende:

  • De upgrade voor cpu en ssd is vrij prijzig.
  • De p3 is weinig nuttig in de praktijk.
  • De videokaart van de computer is langzaam.

Het eindoordeel van de iMac 27 inch 5K

Dit najaar introduceerde Apple een nieuwe versie van de 27 inch iMac van het merk. De aluminium body van de computer is nauwelijks veranderd als we naar het ontwerp van het jaar 2012 kijken, maar het scherm van de computer is wel flink aangepakt. Zo heeft de nieuwe versie van de iMac 27 inch niet alleen een flink hogere resolutie, maar is ook de kleurweergave van het beeldscherm verbeterd.

Tot slot zijn de processor, het geheugen en de videokaart ook verbeterd. De Haswell-processor werd vervangen door een exemplaar van de Skylake-serie, het geheugen werd verbeterd en de videokaart heeft een update gekregen. Hoewel er diverse aanpassingen aan de interne componenten van de computer zijn doorgevoerd, werkt de computer in de praktijk nog niet altijd even snel. Dit komt omdat de processor niet voldoende toereikend is voor het serieuze renderwerk en de videokaart nog steeds vrij oud is. Stel je hoge eisen aan jouw computer, dan kan het dus zomaar voorkomen dat de iMac 27 inch niet van voldoende kwaliteit is om aan jouw eisen te voldoen. Als dit niks voor jou is kijk dan eens naar deze Dell met Windows.

Apple iMac 27 inch 5K

9.6

Prijs

8.7/10

Kwaliteid

10.0/10

Prestatie

10.0/10

Pros

  • Helder en zeer scherp beeld
  • Strak ontwerp

Cons

  • De upgrade voor cpu en ssd is vrij prijzig
  • De p3 is weinig nuttig in de praktijk.

Similar Posts
Dell XPS 15 review
Dell XPS 15 review
De XPS 15 is een nieuwe laptop van Dell die uitgerust is met een quadcore-i7-processor en een GTX 960M-videokaart. De...
Alienware Steam Machine review
Alienware Steam Machine review
De Alienware Steam Machine is een gamesysteem dat gebruikt kan worden om recente games om middelhoge instellingen bij een 1080p-resolutie...